Vår VD, ägare och veterinär Marjaana Alaviuhkola blev i fredagskväll korad till Årets Entreprenör vid Halmstad näringslivsgala på Tylöhus i Halmstad. Bland tusentals företag som finns i Halmstad kommun var Hallands Djursjukhus moderbolag Pehama AB en av tre som blivit nominerad till kategorin Årets Entreprenör. Priset tilldelas en entreprenör som har betytt mycket för företagets tillväxt och utveckling, personen i fråga ska också ha förmåga att se nya affärsmöjligheter och ha ett nytänkande. Juryn som utser vinnaren letar efter en eldsjäl med stor handlingskraft och uthållighet, och som är en förebild för blivande entreprenörer.

Motiveringen för vinnaren Pehama AB och Marjaana Alaviuhkola lyder följande:

Den här entreprenören är inte den som väljer att stå i rampljuset men som ändå är välkänd i sin bransch. En koncern har byggts upp som idag omsätter cirka 100 miljoner och har 100 anställda, av dessa är 70 årsarbetare. Entreprenörskapet bygger på passion och intresse för yrket. Det finns en oerhörd vakenhet för förändringar i branschen. Och entreprenören, har varit, och är i högsta grad delaktig i näringens stora expansion. Årets Entreprenör i Halmstad kommun 2017 ligger hästlängder före många andra i engagemang och utveckling. Välkommen upp på scen Marjaana Alaviuhkola, VD, ägare och inte minst veterinär vid Hallands Djursjukhus, dess moderbolag Pehama AB, Travkliniken på Halmstadtravet och många många fler bolag.

Vi på Hallands Djursjukhus är givetvis mycket glada och överväldigade över detta pris, det finns så många otroligt duktiga entreprenörer runt om i Halmstad som jobbar hårt mot sina mål och får sina företag att växa fram på marknaden. Pehama AB och Hallands Djursjukhus har uppnått denna merit tillsammans, genom hårt arbete och en gemensam passion för yrket, men det är Marjaana som har visat oss vägen till näringslivets finrum.

Skriv det du vill söka efter och tryck på Enter