foton jubileumsveckan Djursjukhus

På bilden medverkar Hallands Djursjukhus grundare Staffan Rudberg, Peter Markstedt, Lars Thorén och Lars Gustafson med första patienten på smådjur.

1985

1985 öppnades Hallands Djursjukhus av de fyra veterinärerna Staffan Rudberg, Peter Markstedt, Lars Gustafson och Lars Thorén. Sveriges första privatägda Djursjukhus. Den 15 mars samma år invigdes Djursjukhuset av dåvarande landshövdingen Johannes Antonsson, som anlände med häst och vagn.

1990

Djursjukhuset växer och 1990 sker den första utbyggnaden.

1998

1998 ändras ägarförhållandet, Lars Gustafson fortsätter som delägare och Marjaana Alaviuhkola tar över som ny delägare medan de övriga slutar.

2000

I början av 2000-talet växer Hallands Djursjukhus och vi öppnar tre nya filialer. Det byggs även en hästfilial vid travbanan i Halmstad. Några år senare (2004) invigs en ny smådjursklinik vid Travbanekliniken i Halmstad. 2005 öppnas en hästfilial i anslutning till Åke Svansteds travanläggning i Bjertorp i Västergötland. Det senaste tillskottet är hästfilialen i småländska Vaggeryd som stod klart 2009.

På Djursjukhuset i Slöinge sker också en hel del förändringar under början av 2000-talet. Smådjursreceptionen byggs om, vi satsar på ny teknik och installerar en digitalröntgen och det byggs ett helt nytt ridhus.

2004

2004 tar Marjaana Alaviuhkola över som ensam ägare, Lars Gustafson jobbar kvar som klinikveterinär på smådjursavdelningen.

2006

2006 – 2008 sker en omfattande om- och tillbyggnad av hela Djursjukhuset. Hästavdelningen får bl a ett nytt stall, ännu en löpargång, större poliklinikmottagning och ett nytt röntgen och ultraljudsrum. Smådjursavdelningen får en helt ny stationärvårdsavdelning, fler operationssalar och större poliklinikmottagning. I mars 2008 när bygget är klart hålls en invigning och öppet hus för djurägare och allmänheten.

2008

2008 blir Marjaana utsedd till årets företagare i Sverige.

När djursjukhuset öppnade 1985 var de elva anställda, varav fyra veterinärer. Idag är vi drygt sextio anställda, varav ett tjugotal veterinärer. Vi utvecklar vår verksamhet dagligen för att kunna ge den bästa vården till våra patienter

Skriv det du vill söka efter och tryck på Enter