Att tänka på när du kontaktar oss
När du kontaktar oss så kommer vi att upprätta en journal för ditt djur. För att kunna göra detta behöver vi ha ägarens namn, personummer, adress och telefonnummer. Vi behöver även veta vad du har för slags djur, ras, ålder och om ditt djur är försäkrat (och i vilket bolag). För att kunna boka på bästa sätt kommer vi bland annat att fråga

  • vad är orsaken till att du ringer?
  • hur länge har problemet pågått?
  • har ditt djur ätit och druckit?
  • har ditt djur haft normal urinering av avföring?
  • har du tagit tempen? (görs med en vanlig termometer i ändtarmen)

 Inför besöket.
Det är bra om du har med dig giltigt försäkringsbevis om ditt djur är försäkrat, vaccinationsintyg och djurpass om ni har ett sådant.

Stamtavla/registreringsbevis måste vara med vid utfärdande av intyg (t.ex. ögonlysning) eller djurpass, vid höftleds-/armbågs-/knäledsröntgen samt vid vaccinationer.

Vi vill att ni har era djur kopplade eller i bur när ni kommer till oss. Djuren ska vara väl rastade inför besöket. Detta gäller dock inte de djur som ska undersökas med ultraljud, då är det bra med en full blåsa för att kunna utföra undersökningen på ett korrekt sätt. När ni kommer hit, anmäl er i receptionen så vi vet att ni är här.

Viktigt! Har ditt djur kräkningar, diarré, klåda eller hosta. Låt då ditt djur stanna i bilen eller vänta ute, detta för att minska smittspridning.
Kan du inte komma till en bokad tid? Lämna då återbud snarast.

Att tänka på inför operation.
Hundar och katter ska vara fastande. Ge ingen mat efter kl 20.00 kvällen före en operation, men fri tillgång på vatten. Rasta djuret väl på operationsdagens morgon.

Inför planerade operationer är det bra att bada hunden i Klorhexidinschampo kvällen innan, för att minimera risken för sårinfektioner efter operation. Schampot finns att köpa här hos oss eller på apoteket. Skulle ni inte få tag på Klorhexidinschampo är det bättre att bada hunden i ”vanligt” hundschampo än inte bada alls.

Djur som står på medicinering ska äta sina mediciner även på operationsdagens morgon trots att de inte får äta, om inte veterinären meddelat något annat. Lämna alltid ett telefonnummer till oss, som du finns anträffbar på under dagen, i fall vi behöver nå dig.

Skriv det du vill söka efter och tryck på Enter