Vaggeryds Hästklinik

I hjärtat av hästtäta Småland har vi en  hästklinik med stort upptagningsområde. Kliniken huserar i fräscha lokaler precis vid Vaggeryds travbana. Här har vi poliklinikmottagning där vi utför hältutredningar, besiktningar, hälsokontroller, vaccinationer, dräktighetskontroller, tand- och munhåleundersökningar med mera. I anslutning till kliniken har vi byggt ett ridhus där vi bland annat gör ridprov.

Hästar som behöver stationärvård eller behöver genomgå en operation eller andra större ingrepp remitteras till Hallands Djursjukhus i Slöinge.

Öppettider och vägbeskrivning finns under fliken ”kontakt”.

Nyheter från Vaggeryd hästklinik

Välkommen på föreläsning

Välkommen på föreläsning om avmaskning av häst på Vaggeryds Hästklinik tisdagen den 27/2 kl 19:30. Föreläser gör Eva Osterman-Lind, leg. veterinär och parasitolog på SVA. Tisdagen 27 februari start kl 19:30. Anmälan görs till vaggerydhast@orionpharma.com
Välkomna!
(Vi bjuder samma kväll in veterinärmedicinsk personal till föreläsning med start kl 18:00, anmälan görs då till vaggerydvet@orionpharma.com)

Tömkörningslektioner för Anders Eriksson

Anders kommer att komma och hålla tömkörningslektioner 7-8 mars samt 9-10 maj. (Bokningsbara tider mellan kl 14-20 dag 1 och 9-14 dag 2). Lektionerna är på 1 timme/häst och kostar 700kr. Anmälan görs till vaggeryd@hallandsdjursjukhus.se eller 0393-16300.

För tillfället i mars finns enbart fåtal platser kvar den 8/3. Kontakta kliniken för att boka tid.

Ponnymätning

På Vaggeryds hästklinik har vi ponnymätning 7:e februari, 21:e februari, 14:e mars och 18:e april.

Mer info om kommande mättillfällen och anmälan görs via TDBs hemsida.

Passa på att vaccinera din ponny i samband med mätningen. Influensa 445kr, influensa och stelkramp 475kr

Avmaskning - Vad ska man tänka på?

Avmaskning

 Förebygg infektion med inälvsmask genom betesplanering och beteshygien i kombination med korrekt riktad avmaskning.

För att hejda problemet med resistens mot maskmedel bör alla minska antalet onödiga avmaskningar. Man bör inte avmaska samtliga hästar slentrianmässigt, utan välja vilka hästar som ska avmaskas med hjälp av träckprov som skickas in för analys.

Från april-maj anses det vara lämpligt att utföra träckprovtagning enligt SVA.se

När du tagit ett träckprov på din häst kan du bifoga det i ett mail till oss (Vaggeryd@hallandsdjursjukhus.se). Skriv även vad hästen avmaskats med senaste 2 åren. På så vis kan vi hjälpa dig med recept på lämpligt avmaskningsmedel om det behövs.

Equipment Coach Karolina Malmlöv

Sadelprovning

Onsdagar efter kl16.30 har Equipment coachen Karolina Malmlöv möjlighet att finnas tillgänglig på Vaggeryds Hästklinik för sadelutprovning. Det Karolina kan erbjuda är opartisk och oberoende sadelutprovning, d.v.s. hon säljer inga sadlar utan vill erbjuda sina kunder professionell sadelprovning och rådgivning. Är du på kliniken med din häst kan Karolina hjälpa dig med att se över din utrustning och se om eventuell skada kan vara kopplad till din sadel. Det går lika bra att ta hjälp av Karolina även fast du inte besöker kliniken med din häst, går du till exempel i tankar om att köpa ny sadel eller har en sadel på provning så kan hon hjälpa dig och se huruvida den passar dig och din häst. Hon erbjuder även toppstoppning av vissa sadlar om det skulle behövas.
Karolina besitter en mänga utbildning och erfarenheter, b.la.
– Equipment coach UPH
– Sadelutprovning Prestige Italien
– Sadelutprovning Antarés Frankrike
– Sadelutprovning och stoppning ErrePlus Italien
– Sadelutbildning Bates/Wintec Danmark
– Tidigare arbetat som sadelutprovare på Charlies
– Tidigare arbetat som sadelprovare på Sadelkompaniet

Om du är intresserad av att träffa Karolina är det bra om du hör av dig för tidsbokning, vilket sker på nummer 039316300 eller om du vill maila direkt till Karolina på stallprimera@live.se

Vaggeryds travskola bjuder in till föreläsning 4/4

Skriv det du vill söka efter och tryck på Enter