Vaggeryds Hästklinik

I hjärtat av hästtäta Småland har vi en  hästklinik med stort upptagningsområde. Kliniken huserar i fräscha lokaler precis vid Vaggeryds travbana. Här har vi poliklinikmottagning där vi utför hältutredningar, besiktningar, hälsokontroller, vaccinationer, dräktighetskontroller, tand- och munhåleundersökningar med mera. I anslutning till kliniken har vi byggt ett ridhus där vi bland annat gör ridprov.

Hästar som behöver stationärvård eller behöver genomgå en operation eller andra större ingrepp remitteras till Hallands Djursjukhus i Slöinge.

Öppettider och vägbeskrivning finns under fliken ”kontakt”.

Nyheter från Vaggeryd hästklinik

På onsdagar från 16:30 och framåt kommer sadelutprovare Karolina Malmlöv finnas tillgänglig på kliniken. För att läsa mer om Karolina gå in på hennes hemsida www.stallprimera.se

Bokning görs via kliniken på telefon 0393-16300

 

På Vaggeryds hästklinik har vi ponnymätning den 13/9.

Mer info om kommande mättillfällen och anmälan görs via TDBs hemsida.

 

Avmaskning

 Förebygg infektion med inälvsmask genom betesplanering och beteshygien i kombination med korrekt riktad avmaskning.

För att hejda problemet med resistens mot maskmedel bör alla minska antalet onödiga avmaskningar. Man bör inte avmaska samtliga hästar slentrianmässigt, utan välja vilka hästar som ska avmaskas med hjälp av träckprov som skickas in för analys.

Från april-maj anses det vara lämpligt att utföra träckprovtagning enligt SVA.se

När du tagit ett träckprov på din häst kan du bifoga det i ett mail till oss (Vaggeryd@hallandsdjursjukhus.se). Skriv även vad hästen avmaskats med senaste 2 åren. På så vis kan vi hjälpa dig med recept på lämpligt avmaskningsmedel om det behövs.

Åsa är ansluten till ISELP som är en vidareutbildning inom ortopedi (The International Society of Equine Locomotor Pathology) och var nyligen på lärorik kurs i England där temat var bekymmer från området bog och armbåge.

Skriv det du vill söka efter och tryck på Enter