Våran historik

 • 1985

  Hallands Djursjukhus AB startades av de fyra veterinärerna Staffan Rudberg, Peter Markstedt, Lars Gustafsson och Lars Thorén. Hallands Djursjukhus var det första privatägda djursjukhuset för både häst och smådjur. Den 15:e mars samma år invigdes djursjukhuset av dåvarande landshövdingen Johannes Antonsson, som anlände med häst och vagn.

 • 1990

  Djursjukhuset växte och den första utbyggnaden av djursjukhuset i Slöinge ägde rum; smådjursreception, poliklinik, lunchrum och kontor tillkom.
 • 1998

  Ägarförhållandet ändrades så att Lars Gustafson och Marjaana Alaviuhkola övertog ägandet 50% vardera.
 • 2000

  Hallands Djursjukhus AB fortsatte att växa. Hästkliniken som tidigare bedrivit verksamhet i hyrda lokaler på stallbacksområdet på Halmstadtravet byggde en egen hästklinik i anslutning till travbanan. Kliniken som idag heter Travbanekliniken invigdes i november.

  På djursjukhuset i Slöinge byggdes smådjursreceptionen ut ytterligare och vi satsade på ny teknik och installerade en digitalröntgen.

  2000
 • 2004

  Ett ridhus byggdes i Slöinge. På Travbaneklinken påbörjades en tillbyggnad av en smådjursavdelning i samma byggnad där hästverksamheten håller till. Invigningen av smådjursavdelningen ägde rum vid årets slut.
 • 2005

  En hästfilial startades i anslutning till dåvarande travtränare Åke Svanstedts travanläggning i Bjertorp i Västergötland. I början av året togs även den första smådjurspatienten in i de nya fina lokalerna på Travbanekliniken där det bedrevs verksamhet för enklare poliklinikmottagning. En sjukgymnast anställdes och kliniken inriktade sig på rehabilitering med hjälp av en vattentrask.

  2005
 • 2006

  Marjaana Alaviuhkola tog över som ensam ägare. Lars Gustafson jobbade kvar på djursjukhuset som kirurg på smådjursavdelningen. Ett nytt häststall uppfördes i Slöinge.

  2006
 • 2007

  En omfattande om- och tillbyggnad av hela djursjukhuset tog fart. Hästavdelningen fick bl.a. ytterligare en löpargång, större poliklinikmottagning och ett nytt röntgen-och ultraljudsrum. Smådjursavdelningen fick en helt ny stationärvårdsavdelning, fler operationssalar och större poliklinikmottagning Under året blev Marjaana även tilldelad priset för årets företagare i Falkenberg kommun.

  2007
 • 2008

  Marjaana blev utsedd till årets företagare i Sverige. Under mars månad var utbyggnaden av djursjukhuset klart och det hölls en invigning samt öppet hus för djurägare och allmänheten. Vi hade fått en ny ortopedisal, ett tandrum, sterilen var ny, labbet hade fått mer utrymme, nytt veterinärrum, ny stallavdelning, ny tvättstuga med stora fina maskiner. Vi började även att ha personal här på natten och det var sju veterinärer i tjänst i Slöinge. Travbanekliniken hade öppet tre dagar varje vecka.

  Bygget av en ny hästfilial påbörjades, denna gång i hjärtat av hästtäta Småland – Hallands Djursjukhus Vaggeryd och ett ridhus därtill.

  2008
 • 2009

  Hallands Djursjukhus Vaggeryd öppnade och tog emot sin första patient.

  2009
 • 2010

  Veterinär Kristina Dreimainis verksamhet i Halmstad förvärvades och hon började arbeta på Travbanekliniken. Samma år byggdes operationsavdelningen för smådjur på Travbanekliniken som nu hade öppet fem dagar i veckan varav två operationsdagar. Nu gjordes enklare operationer, munsaneringar och tandbehandlingar. Vattentrasken togs bort och sjukgymnastverksamheten lades ner.

  År 2010 firade vi även 25års jubileum i Slöinge.
 • 2012

  Värmlands Hästsjukhus AB startades och förvärvade hästsjukhuset vid Färjestad travbana den 1 september.
 • 2013

  I oktober öppnades en ny Hästklinik i Ljungby som är fullt utrustad med röntgen, ultraljud och endoskop med poliklinikmottagning. Kliniken på Åby travbana och Åsa förvärvades av ATG klinikerna AB.

  Det påbörjades även ett bygge för en ny hästfilial – Kungsbacka Hästklinik. Samtidigt som spaden sattes i mark i Kungsbacka byggdes kontor och butik ut i Slöinge.
 • 2014

  Under samma period som Kungsbacka Hästklinik öppnades lades kliniken i Bjertorp ned. Kliniken på Åby revs och verksamheten flyttades helt till Kungsbacka Hästklinik och Åsa. Under året investerade smådjursavdelningen i Slöinge i en CT.

  2014
 • 2016

  Under maj blev vi hyresgäster på Axevalla travbana då vi öppnade Axevalla Hästklinik. I och med detta var vi alltså tillbaka på Västgötaslätten efter att Bjertorp lagts ned två år tidigare. På Travbanekliniken häst i Halmstad byggdes b.la. en ny löpargång och undersökningsrum.

  Under hösten öppnade Kungsbacka Smådjursklinik. Smådjursavdelningen i Slöinge blev certifierad som Cat Friendly Clinic.

  2016
 • 2017

  Marjaana blev vald till Årets Entreprenör i Halmstad Kommun. Lars Gustafsson som varit med från första början gick i pension. Hallands Djursjukhus gick in som majoritetsägare i Falköpings Smådjursklinik AB. Ett ridhus byggdes vid Färjestad travbana och Värmlands Hästsjukhus var därmed fullutrustad.
 • 2018

  Dörren till Kungsbacka smådjursklinik stängs för att istället flytta verksamheten till Varberg där bygget av en ny klinik är i full gång. Solceller installerades på ridhustaket i Slöinge och bergvärme installerades på Travbanekliniken. En totalrenovering av operationssalen på hästavdelningen i Slöinge gjordes.

  Lars Thorén brukade säga att när djursjukhuset startade år 1985 var de ett fotbollslag - 11 personer. 2018 är vi drygt 86 årsanställda i koncernen varav ett tjugotal veterinärer.

  2018
 • 2019

  Mitten på Maj var det premiär för nya smådjurskliniken i Varberg och vi välkomnade vår första patient. Samma vecka hade vi även öppet hus för allmänheten som blev väldigt lyckat med många besökare. På Kungsbacka hästklinik byggdes ett nytt ridhus som stod klart slutet på september.

  2019